Намаляват случаите на варицела у нас, показват данните на Националния център

...
Намаляват случаите на варицела у нас, показват данните на Националния център
Коментари Харесай

Добрата новина: Случаите на варицела у нас намаляват

Намаляват случаите на варицела у нас, демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания за третата седмица от началото на годината. 

С над 1000 по-малко са и случаите общо от 1-ви януари досега в съпоставяне със същия интервал на предходната зима.

Информация за над 600 души с варицела през третата седмица на януари е стигнала до Центъра по заразни и паразитни заболявания, като за 127 от тях е доказано съществуване на вирусното заболяване. От началото на годината са регистрирани общо 2430 такива случая. 

Характерно за инфекцията е, че визира най-много децата, появяват се обриви и се покачва температурата. Има ваксина, която у нас не е наложителна. Може да се ползва след навършване на 12 месеца при децата, както и при възрастни. Ваксината против варицела може да се сложи и след контакт с болен, само че в границите на 72 часа от общуването, напомнят от здравното министерство. 

През третата седмица от началото на годината се следи повишаване на случаите на бактериалното заболяване скарлатина – регистрирани са 309 случая. Общият брой на случаите през този интервал е с близо 170 повече по отношение на същия интервал на предходната година. 

Ваксина против тази зараза няма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР